woensdag 30 december 2009

De best betaalde Google Adsense woorden

Zelf ben ik reeds op zoek gegaan naar goed betaalde en meest opgezochte zoektermen in Google. Eigenlijk zijn deze niet moeilijk te vinden maar het is wel tijdrovend. Op de site van Positie1 kan je het gratis ebook downloaden waarin je reeds een heleboel zoektermen terugvindt die je kan gebruiken voor:

  • Het schrijven van artikels waardoor je gerichte Google advertenties kan plaatsen op je site
  • Het zoeken naar een geschikte domeinnaam
  • Het zoeken naar een gepaste niche
Het schrijven van artikels waardoor je gerichte Google advertenties kan plaatsen op je site
Wil je inkomsten genereren met het schrijven van artikels, waar je vervolgens Google Adsense advertenties wil op plaatsen (zoals ik doe met InfoNu), dan is het natuurlijk zeer belangrijk dan je de juiste topics aanschrijft. Schrijf je over badkamers, dan zal je al snel merken dat je kliks niet veel gaan opbrengen. Schrijf je in de plaats daarvan over hosting bijvoorbeeld, dan zullen je kliks gemiddeld meer opbrengen. Opgepast, het draait niet alleen om de klikwaarde, je dient ook goed te weten hoeveel maal er gezocht wordt op dat specifiek zoekwoord. Ook hier zijn tools voor (lees mijn artikel omtrent Keywords). Het komt er dus op neer zoektermen te vinden die goed opbrengen en populair zijn. Hosting brengt goed op, maar hier wordt minder naar gezocht. De kans op klikken daalt hierdoor drastisch.

Het zoeken naar een geschikte domeinnaam
Indien je een winstgevende site wil opstarten, is het zeer belangrijk om de juiste domeinnaam te gebruiken. Een domeinnaam op zich kan reeds bezoekers aantrekken enkel en alleen door de naam.
De beste domeinnamen zijn namen:
  • namen zonder - tekens
  • namen zonder cijfers
  • éénwoord namen
  • namen die goed klinken en gebruikt kunnen worden als merknaam
De belangrijkst extensies zijn: .com, .net, .info, .org, .nl, .be (lees mijn artikel over domeinnamen).

Het zoeken naar een gepaste niche
Bij het opstarten van een winstgevende site, is het van belang op zoek te gaan naar gepaste niche. Eigenlijk weer hetzelfde verhaal, je zoekt een niche waar je geld kan verdienen (zie lijst met belangrijke zoektermen) en waarover nog niet veel geschreven is. Met de tools die ik reeds op mijn site vermeld heb, kan dit geen probleem vormen.

Een reactie posten