zaterdag 5 december 2009

Een webwinkel voor professionals

De webwinkel
Ik heb er vaak aan gedacht om zelf een webwinkel op te starten maar om een webwinkel te laten maken door professionele webdesigners, zag ik niet zitten. Vaak is het ontwerp zeer duur en betaal je dure onderhoudskosten (bijwerken van producten, upgraden software enz.).

Magento is een van de snelst opkomende open source webwinkel systemen en heeft nu op de website een officiële handleiding met gedetailleerde informatie online voor 20 dollar aangeboden. Magento is een open source webwinkel software pakket. Het is sterk vergelijkbaar met software als osCommerce, Virtuemart, of Zen-Cart en komt de laatste tijd vaak in het nieuws vanwege een sterke groei. Eerder deze maand schreven wij nog over een brug tussen Magento en het populaire open source CMS Joomla!.

Er zijn al veel zelfgeschreven Magento handleidingen op verschillende websites met verschillende informatie en onderdelen zoals deze duidelijke Nederlandse stap-voor-stap installatie-handleiding op Webwinkelblog.nl, maar een officiële handleiding waarin in details alle functies, de installatie, de mogelijkheden en achtergronden van Magento zijn beschreven, was er nog niet.

De handleiding die nu online is gekomen is de officiële handleiding van de makers welke enkel Engelstalig is. De handleiding kost 20 dollar, heeft ruim 200 paginas met gedetailleerde officiële informatie over Magento, en is van de officiële website van Magento te downloaden. Er is nu ook een alternatieve handleiding voor Magento. Deze is wat compacter en eenvoudiger te begrijpen als de officiele van Varien.

http://webshop-review.nl/magento-nieuws/onofficiele-handleiding-magento/

Gebruikers hebben met Magento de volledige controle over hun online shop. Dit op vlak van uitzicht, content en functionaliteiten. Magento is het populairste Ecommerce platform ter wereld en beschikt over meer dan 1000 extenties.

Waarom kiezen voor Magento?
centraal beheren van producten
Mangento biedt een centraal beheerbare productdatabank aan. Hierin kan u eigenschappen, attributen en relaties tussen producten aangeven. Zo wordt cross-selling doorheen de webshop mogelijk. Producten kunnen in batch geimporteerd en geëxporteerd worden.

klant- en ordermanagement
Naast producten bevat Magento eveneens een databank met klanten en orders. Klanten kunnen ingedeeld worden in klantgroepen, waardoor prijsdifferentiatie mogelijk wordt. Orders worden telkens voorzien van een historiek. Veranderingen van status blijven op deze manier traceerbaar.

bestellen & betalen
Magento maakt gebruik van een winkelwagentje waarin alle bestellingen bijgehouden worden. Uitchecken kan op één enkele pagina, welke verbinding maakt met beveiligde betalingspagina (SSL). Bezoekers kunnen ofwel als gast aankopen doen, ofwel als geregistreerde klant. Magento kan gemakkelijk gekoppeld worden aan de meest gangbare betalingsproviders, zoals Ogone, iDeal, Paypal, ...

meertaligheid
Magento is beschikbaar in meerdere taalversies. Zowel de frontend van de webshop als de backend kan in een andere taalversie aangeboden worden (Nederlands is beschikbaar).

Het productassortiment en de prijsinstellingen kunnen aangepast worden per taalgebied.

statische pagina's
Met Magento kan u ook contentpagina's creëren: statische pagina's met tekst, illustraties en downloads.
Deze pagina's maken gebruik van eigen templates.

multishop
Via één enkele Magento backend kan u meerdere webshops gaan aanbieden. Dit heeft als voordeel dat u gebruik kan maken van eenzelfde productdatabank. Per webshop kan u bepalen hoeveel of hoe weinig informatie de verschillende webshops met elkaar zullen delen.

meerdere gebruikersprofielen
U kan de beheerders van de webshop indelen in gebruiksprofielen, waarbij per gebruiksprofiel verschillende permissies worden vastgesteld.


http://www.magentocommerce.com/images/uploads/Magento_Enterprise_Edition.pdf
Een reactie posten