woensdag 30 december 2009

Hoe integreer je RSS berichten in je website

Integreren van RSS berichten voor gratis content voor je site

Het integreren van RSS berichten op je site is interessant wanneer je een website wil bouwen met weinig inspanning en indien je toch inkomsten wil uit Google Adsense.

Eigenlijk bevat de site helemaal geen zelfgeschreven content maar wordt de site opgebouwd uit RSS feed berichten. Het voordeel is dat Google dit wel ziet als content waardoor zulke pagina's eveneens hoog kunnen scoren in Google.
Wat je enkel dan nog moet doen, is Google Adsense advertenties op je site plakken. Op deze website zijn de advertenties als een skyscraper aan de rechterkant van de site geplaatst en bovenaan de site. Natuurlijk kan je kiezen waar je de Google advertenties plaatst maar deze staan optimaal om de meeste inkomsten te kunnen genereren. Hier is het belangrijk dat je de advertenties goed integreert (blenden) in je site. Ik heb de kleuren van mijn advertenties zo gekozen dat deze overeenkomen met de kleuren van de site zodanig dat alles één mooi geheel vormt.

Natuurlijk is het altijd beter om unieke content op je website te plaatsen. Daarom is het zeker aan te raden om bijvoorbeeld voor elke categorie en korte inleiding te schrijven of een aantal gerichte artikels op je site te plaatsen. Wil je nog wat verder gaan, kan je er een forum op plaatsen. In dit geval zou dit een IT-forum zijn. Deze die zich voor het forum aanmelden zullen dan voor jou de nodige content schrijven.

Integreren van RSS content in mijn website
De makkelijkste manier om dit te doen is door gebruik te maken van de feedtool. Het enige wat je hier moet doen is zelf op zoek gaan naar interessante sites en blogs die goede content kunnen opleveren voor je site. Elke site die het RSS logo heeft, kan je gebruiken voor je site aan te vullen met content. Soms wordt het logo niet weergeven maar staat het enkel op de site vermeld.
Druk op het RSS icoontje en men zal nu vragen of je je wil abonneren op deze rss. Je hoeft hier niet verder op in te gaan. Het enige wat je moet doen is het RSS adres bovenaan in de browser te kopiëren en deze plakken in de feedtool.
Kies het lettertype (zelfde als van je site) en de kleuren van je RSS weergaves. Druk vervolgens op de knop "HTML" en het script wordt aangemaakt dat je in je html code van je site dient te plaatsen. Niet panikeren als er niet onmiddellijk content verschijnt. Pas nadat de site waar je de rss gehaald hebt, content heeft aangepast, zal je rss-content op je site verschijnen.

Degene die deze webtemplate willen hebben, kunnen mij steeds contacteren. Het enige wat je nog moet aanpassen aan deze site is:

*pub-code van je google Adsense
*rss-feed content aanpassen indien gewenst

Veel succes!

Een reactie posten