zaterdag 26 december 2009

Hoe vind je een geschikte domeinnaam voor je site?

De meeste onder ons beseffen maar al te goed dat het er niet makkelijker wordt om nog een goede domeinnaam te vinden. De meeste evidente namen met de extenties: .com, .net, .eu, .be, .nl, .org zijn reeds ingenomen.

Op het internet vindt je nogthans gratis software die je toelaat woorden te combineren en zo tot een goede domeinnaam te komen. In dit artikel som ik de sites op waar je deze software kunt gebruiken.

 9 Beste Online Tools voor het zoeken naar een gepaste domeinnaam

 Domaintyper
Heb je reeds een naam in gedachte, dan kan je deze checken op beschikbaarheid. Is de naam niet beschikbaar, dan geeft het programma een aantal alternatieven op die je wel kan gebruiken.

website: http://domaintyper.com/


Domai.nr
Eigenlijk hetzelfde als Domeintyper.

website: http://domai.nr/Bust a name - Domein name suggestion tool

Deze tool geeft je een aantal suggesties van de door jouw opgegeven keywords. Dat is dus het eerste dat je moet doen. Aan de hand van Overture Tool of de Sandbox Tool van Google, kan je makkelijk een lijst van keywoords samenstellen die veel opgezocht worden en die je redelijk wat geld kunnen opbrengen.
De tool laat enkel domeinnamen zien die ook werklijk beschikbaar zijn voor domeinregistratie.
website: http://www.bustaname.com/

 Display Details
Eveneens een domeinsuggestie tool. Deze site is momenteel wel offline.Name Boy
Dit is één van de oudste domeinsuggestie tools van het internet. De site lijkt een beetje oudbollig maar heeft heel wat power.

website: http://www.nameboy.com/Suggest Name
Deze vind ik al één van de betere tools. Gewoon een aantal keywoords ingeven en de tool maakt een combinatie van mogelijke domeinnamen. Vervolgens kan je ze checken volgens beschikbaarheid.

website: http://suggest.name/

 Dot-O-Mator
Deze site is net hetzelfde als die van "Suggest Name" maar iets minder modern/professioneel.

website: http://www.dotomator.com/


Andere tools die je zeker ook eens moet uitproberen zijn:

  • Domains Bot
  • Name Tumbler
  • Domain IT
 Fresh Drop

Freshdrop is een fantastische tool voor het opzoeken van expired domeinnamen zowel op ebay, sedo enz. Deze tool moet je echt uitproberen. Domeinnamen worden er verkocht aan verschillende prijzen.

website: http://www.freshdrop.net/

Just Dropped
Dit is een zeer handige tool als je op zoek bent naar deleted domeinnamen. De domeinnamen worden in en mum van tijd weer geregistreerd.

website: http://justdropped.com/

Voor het registreren van je domeinnaam kan ik je eventueel YourHosting aanraden. Ze zijn betrouwbaar en hebben een uitgebreide privacy policy. Op dit moment kan je er een domeinnaam laten registreren voor 4,75 euro. Lees wel altijd de algemene voorwaarden zodat je weet hoelang je eigenaar dient te blijven van een domeinnaam.

Een reactie posten