zaterdag 9 januari 2010

Een gratis gastenboek voor je site

In een gastenboek (guestbook) kunnen bezoekers van je website hun reacties en opmerkingen achterlaten. Zo kun je te weten komen wat de bezoekers vinden van je site. Hieronder zie je sites die een gratis gastenboek aanbieden via het web. Daar kun je zelf eenvoudig je eigen gastenboek maken.


myGB.nl:
gastenboek met opties als: het aanpassen van kleuren en lettertypen, berichten verwijderen, ongewenste bezoekers blokkeren, gebruik van smilies en het plaatsen van een plaatje met het laatste bericht op de homepage van je website.

Write2Me Gastenboek:
gratis gastenboek van een Nederlandse aanbieder. Er zijn gastenboeken voor web en WAP sites beschikbaar. Het bijzondere van dit gastenboek is dat je als webmaster reacties kunt geven op de berichten van je bezoekers.

Koekjes.net Gastenboek:
één van de eerste aanbieders van gratis gastenboeken in Nederland. Je kunt onder meer: je eigen kleuren opgeven, een eigen achtergrondplaatje gebruiken, e-mail ontvangen als er een nieuw bericht is geplaatst, e-mail versturen naar degene die het gastenboek heeft getekend en het lettertype/de lettergrootte aanpassen.

Friendbook.nl:
gratis te gebruiken en met ondersteuning voor eigen thema's en smileys. Speciaal is dat vrienden snel kunnen reageren via hun Hyves ID. Hun profielfoto wordt automatisch opgehaald en bij het bericht in je gastenboek geplaatst. Bezoekers kunnen geblokkeerd worden en er is een anti-spam maatregel (het intypen van een code). Ook kunnen er YouTube video's geplaatst worden door bezoekers.

Onlinegastenboek.nl: met onder andere deze functies: smileys, UBB, berichten verwijderen, IP's bannen, kleuren/titel aanpasbaar en antwoorden op berichten.

123Gastenboek.nl:
gratis gastenboek. De opties voor dit gastenboek zijn onder andere: afbeeldingen, smilies en video (YouTube/Google Video) in berichten, gebruikers blokkeren en berichten verwijderen/aanpassen, eigen achtergrond instellen, kleuren aanpasbaar, spam beveiliging en e-mail notificatie.

Tboek:
 gratis gastenboek met veel opties: taalkeuze: Nederlands of Engels, titel van het gastenboek, aantal berichten per pagina, smiley-ondersteuning, breedte van het gastenboek, lettertypen, tekst- en achtergrondkleuren en het gebruiken van een afbeelding op de achtergrond van de pagina of van het bericht.

* Guestbook4you.be:
 de opmaak van het gastenboek is aan te passen. Er zijn geen beperkingen op het aantal berichten dat een gastenboek mag bevatten. Het adres van je gastenboek wordt: http://gastenboeknaam.guestbook4you.be.

FreeGB.nl:
gratis gastenboekservice. Je kunt de gastenboekkleuren aanpassen, een achtergrondafbeelding invoegen, een eigen logo toevoegen, bepaalde woorden/IP-adressen blokkeren en nog veel meer.

WebGoodies.nl:
gastenboek met ondersteuning voor smileys, achtergrondplaatje, HTML filter en een instelbare opmaak van het gastenboek.

* Dreambook Guestbook:
fraaie guestbooks die snel laden. Het belangrijkste pluspunt van Dreambook is dat je veel keuze hebt in het bepalen van het uiterlijk van je guestbook. Er komt wel een banner op je site, maar meestal is dat een advertentie voor Dreambook zelf.

* Phaistos Guestbooks:
gastenboek met vele extra's en het ziet er ook nog fraai uit. Je kunt het gastenboek ook aanpassen, zodat het beter bij je site past.

Een reactie posten